About Calvados

Calvados is an apple French brandy, obtained from distilled cider. It has the appellation AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) for the ones produced in a large part of Normandy.

There are three different Calvados AOC according to the part of Normandy where is produced :

Aire d'appellation+Beucher2

-« Calvados Pays d’Auge » (25% of the total production of Calvados) is the result of distilled cider obtained from  apples of the French Pays d’Auge region.

-« Calvados Domfrontais » (1% of the total production of Calvados) is the result of distilled cider obtained from apples of the French Domfrontais region and constituted of at least 30% of pery.

-« Calvados » (74% of the total production of Calvados) is the result of distilled cider or pery obtained from Norman apples and pears.

 

READ A LABEL OF CALVADOS :

« Fine » : Distilled cider  matures at least 3 years in oak barrels.

« Vieux » : Distilled cider matures at least 5 years in oak barrels.

« Hors d’Age » – « XO » -: Distilled cider matures at least 6 years in oak barrels.

 

IMG_0001

Calvados Michel BEUCHER are « Calvados AOC« , obtained only from apples. They are also organics.

Click here to download the brochure.

Logo eurofeuille     Logo Beucher

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s